Hoe het begon

Dirk, Ber, Frank, Davy en Béné begonnen op 01/06/2003 als vijf vrienden aan een wekelijks fietstochtje… met de steun van Phonak-Lapperre groeide ons groepje van maand tot maand … Vandaag hebben we ons maximaal aantal van 40 effectieve leden bereikt en er wachten nog enkelen om toe te treden via een wachtlijst.
‘Amical not Maniacal’ is en blijft onze leuze… ‘Een fijn ritje aan een deftig maar stevig tempo en met het nodige plezier en FUN’ is ons motto…… ‘Coureurs in spé’, ‘Einzelgängers’ of prestatiebeestjes kunnen beter op een ander gaan proefstomen….

01/06/2003 :
5 ongetrainde lichamen vonden mekaar te huize GaZZa en gingen aanvankelijk met mountainbikes elke zondag een mooi toerke rijden… Het niveau was bedenkelijk, de FUN enorm! Wat wil je met ‘platkoppen’ als Giel, GaZZa, Ber en Béné???
Davy mag ik niet over dezelfde kam scheren… Hij ‘was’ zo’ne brave maar wierp zich al dadelijk op tot een enorme ‘organisatorisch talent’…
Als snel werden de ritten en parcoursen voorbereid en gepland… en GaZZa schreef regelmatig een echte ‘gazet’ op papier met de fratsen en grollen die onderweg gebeurden….
Ons cluppie was geboren… want al snel kwam er uitbreiding…

In het tussenseizoen werd beslist om af te stappen van de MTbikes en resoluut te kiezen voor een ‘koersfiets’…
Wij allemaal shoppen en Davy zorgde voor een eerste kalender.
Door het optreden van ‘Phonak’ in het profpeloton mochten we genieten van de logsitieke hulp van die firma en kregen we die geel-groene pakjes ter beschikking gesteld… Sjiek, sjiek, sjiek…
De naam van onze club werd dan ook ‘Bilzerse Phonak Bikers’…
Van de huidige leden traden toen Lucky Verleysen en Rob Houben, toe. Giel was nog lid, maar vergat in 2004 te fietsen!
Op het einde van dat seizoen meldden ook Thierry Courtois en Hendrik Bosch zich aan!
Het seizoen sloot af met en mooi podium : GaZZa/Davy/Ber.

In 2005 groeide de groep al meteen van 15 tot 22 leden en Lapperre kwam mee op de Phonakuitrusting te staan.
Van de huidige leden noteren we de toetreding van Johan Heedfeld, Paul Dochez, Serge Hubin, Johan Gregoire, Pierre Briers, Rudi Willems en Xavier Voets.
We mochten toen ook ons eerste vrouwelijk lid verwelkomen : Gitte Lambrechts.
We trokken voor het eerst op driedaagse naar Friesland. Vanuit het familiehotel ‘Eesterburen’ in Arum reden we in twee dagen de elfstedentocht en maakte er een heel tof weekend van!
Rudi dronk af en toe (…) een pintje en doempte een sigaretje…

BFB 2005

Davy zorgde dat jaar al meteen voor een prachtige gevarieerde en goed voorbereide kalender…
Het podium : Ber/Hendrik/GaZZa.
Op 04/05/2005 werd ook de VZW Bilzerse Fun Bikers opgericht.
Groep 2005Groep 2006

BFB 2006

Op naar 2006, het jaar dat de groep al ging groeien tot 31 leden… het jaar ook dat de Bosch-mobiel als volgwagen werd ingeschakeld en we dankbaar gebruik maakten van onze geweldige volgwagenchauffeurs : Jean, Romain en Rudy.

De groep werd groter, structuur drong zich op en vanuit de VZW werden op verschillende vlakken heel wat dingen gerealiseerd en ook afgesproken, dit alles toekomstgericht, ten gunste en voor de veiligheid van de groep.
Nieuwkomers van ons huidige team : Benny Lambregs, Norbert Smets, Jos Thijs, Bjorn ‘Schlagter’ Vanhees, Ferdy Lindelauf, Firmin Schabregs (remonte na zware revalidaties) en Christophe Schabregs.

Davy leverde een ‘nog uitgebreider’ pareltje van een fietskalender af en we trokken dat jaar op driedaagse naar Erondegem. In Hotel Bovendael (waar Cipolini jaren te gast was telkens hij met zijn team in België koerste) ademde en rook alles naar koers en beleefden we sportief en culinair topmomenten. We reden twee pittige ritten op het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Er volgde dolle pret en volgwagenchauffeur werd ‘gedoopt’ na zijn strapatsen….
Ook organiseerden wij dat jaar de Lapperre-Classic (alle Lapperre Clubs kwamen bij ons samen voor een gezamelijke rit) en deden beroep op de motards van het kliekske van Diepenbeek.
Davy coördineerde van op de moto en het werd een gigantisch succes.
De rit verliep over golvende parcours tot Housse (Sarolay) en zo terug tot aan de sporthal in Munsterbilzen.
Er werd afgerond met een lekker etentje voor iedereen in de Brobos.
Het seizoen sloot af met volgend podium : Ber/GaZZa/Pierre.
Gert Steegmans himself deelde de trofeëen uit!
crossmenu