Geschreven door Thierry Courtois op 10 april 2022

Rit 4: De 13 van Bilzen 71 km

Vandaag nam Peter ons mee op pad om letterlijk alle hoeken van Bilzen te laten zien.

Geen enkele helling, omweg of snelle bocht werd uit het parcours geschrapt. Of toch, volgens Benny was hij de klim naar het voetbalveld van Waltwilder vergeten. Dat wordt volgend jaar rechtgezet.

Eigenlijk was het een mini ronde van Vlaanderen: veel draaien en keren, wind en een mooi opeenvolging van kuitenbijters.

Peter en Jan namen de kop; Matthias, Tom, Bjorn, Thierry, Rudi en Bartje waren de wegkapi’s van dienst. Door het vele werk voor de kapi’s moest ook Mario een keer bijspringen.

We trokken via Schoonbeek en Beverst naar de 14e deelgemeente van Bilzen, Hoeselt. Via Hoeselt trokken we richting 1e helling van de dag, Leten, naar Martenslinde en Rijkhoven. Overal bezochten we de kerk blijkbaar! Grote Spouwen volgde, waarna we ook even in buurtgemeentes Herderen en Vlijtingen passeerden. Dit noemde Peter dan de pauze van de rit….

Van Lafelt ging het richting Veldwezelt waar we afdraaiden richting Hees. Vanuit Hees ging het naar Eigenbilzen en Hoelbeek. In Hoelbeek maakten we wat een rare draai omdat Hoelbeek blijkbaar de moeilijkst te bereiken deelgemeente is. Nu weet wel iedereen waar Twan woont. Volgende keer stoppen we om ene te drinken.

Vanuit Hoelbeek ging het terug naar Eigenbilzen en Mopertingen en vervolgens ging het naar de hometown van Peter, Rosmeer. Op het kerkstraatje begon het links en rechts in de groep toch al aardig te kraken.

Terug richting Kleine Spouwen en Waltwilder werden de laatste hoogtemeters afgehaspelt en ging het bergaf naar Jengske.

Mooi gereden iedereen. Pittig ritje waarbij we gelukkig gespaard bleven van platte banden. Volgende week trekken we olv Johan naar Wonck. Afspraak om 9u bij Jengske

Artikel geschreven door Thierry Courtois

Gerelateerde berichten

crossmenu