Geschreven door Thierry Courtois op 10 april 2022

Rit 5: Wonck 74 km

Een zonnige maar ijskoude morgen vanochtend.

Johan en André leidden 22 dapperen die de koude trotseerden richting Wonck. Bruno was de allerdapperste zonder handschoenen!

 We trokken via Meershoven richting Rijkhoven. Johan had een mooi golvend parcours uitgetekend dat ons al snel naar de voet van de Houtain bracht. Hij trakteerde ons direct op het fietspad naar Saint-Simeon, de befaamde Chavée Arecht, waar we hellingspercentages van ruim boven de 10% voorgeschoteld kregen.

Na wat oponthoud namen we de afdaling terug naar onder en reden we richting Wonck.

Aan de voet van de grotten van Wonck, platte band voor Robby! In scène gezet? In ieder geval konden we ‘uitgerust’ aan de beklimming beginnen. Iedereen vlot boven en vervolgens ging het tempo dan ook lichtjes de hoogte in. In Vroenhoven reed Fredje in een gat en werd een 2e platte band snel gerepareerd.

De weg werd verdergezet en via Vlijtingen, Hees en Eigenbilzen, maakten we nog een omweg naar Gellik. Hier lag nog een oplopende strook waarop de kilometers toch begonnen te wegen bij sommigen. Robby toonde na zijn ziekte veel karakter en gaf niet op!

Wind in de rug op de zangerhei bracht ons snel terug naar Jengske waar de pintjes en veel gezelligheid weer op ons wachtten.

Volgende week vertrekken reeds om 8u30. André brengt ons naar Bergilers. Dat ligt tussen Crisnée en Heers (ik heb het ook moeten opzoeken 😊)

Tot zondag!

Artikel geschreven door Thierry Courtois

Gerelateerde berichten

crossmenu